Komvuxutbildning till bussförare i Täby

Efterfrågan på bussförare är stor. Det finns mycket goda chanser att få jobb.

Utbildningen syftar till att du ska få de behörigheter du behöver för att kunna söka jobb som bussförare och utföra persontransporter med buss yrkesmässigt.

När du fått godkänt på kurserna i utbildningen finns även möjlighet att göra kunskapsprov och körprov på Trafikverket för att få körkort för buss och yrkeskompetensbevis (ett krav för alla bussförare). Efter godkända prov har du de behörigheter som krävs.

Bussförare är ett serviceyrke med många olika roller. Att framföra en buss är bara en del av yrket. Du möter många olika människor och kan arbeta inom lokal-, regional- eller beställningstrafik.Utbildningen omfattar alla dessa aspekter. Du får lära dig om lagar och regler för yrkestrafik, trafikregler, säkerhet, kundbemötande, fordonskunskap, arbetsmiljö, sparsam körning samt kost och hälsa.

click here to read Antal veckor: ca 25
http://huntersneeds.net/rigaro/774 Kurstyp: Yrkesutbildning

http://newpattaya.com/molekyla/4748 Kursstart: se kommunens hemsida enligt nedan.

opções binárias como sacar Sista ansökningsdag: se kommunens hemsida enligt nedan.

try this website Utbildningslokaler: Våra lokaler ligger på Täbyvägen 27, Täby.

Kurser Yrkesförare persontransporter, buss

Yrkestrafik 300 poäng
Persontrafik 200 poäng
Summa 500 poäng

site de rencontres jeunes catholiques Övrigt: Utbildningen är på heltid, måndag till fredag. Utbildningen blandar teori och praktik och har APL.

http://irinakirilenko.com/?deribaska=bin%C3%A4re-optionen-kostenloses-demokonto&3b8=23 Förkunskaper: Grundläggande kunskaper i svenska, matematik och engelska. Svenskt giltigt körkort B för manuell växellåda. Trafikkunskaper och allsidig kör- och trafikvara för personbil.

like this Observera! För att få full körkortsbehörighet D krävs att du är minst 21 år. (21 år gäller om du går på Komvux.)

Senast vid utbildningens start ska du ha och uppvisa ett giltigt look here körkortstillstånd för körkortsbehörighet D, utfärdat av Transportstyrelsen. Ansök om körkortstillstånd på korkortsportalen.se

Ansökan

site de rencontre belge Om du bor i någon av nedanstående kommuner, klicka på din hemkommun och ansök via deras hemsida:

Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Österåker
Solna
Järfälla
Upplands Väsby
Sollentuna
Nacka

Om du bor någon i annan kommun än i ovanstående tio kommuner
Om du är skriven i en annan kommun, ska du ändå först ansöka genom någon av ovanstående kommuner. Sen skickar du en kopia på din ansökan till vuxenutbildningen i din hemkommun.
Bifoga en kopia på ditt slutbetyg från grundskolan och en kopia på ditt B-körkort.
Din hemkommun fattar därefter beslut om du antas till utbildningen.

Prövning

Om du vill göra en prövning i någon av de komvux-kurser vi utbildar i (se nedan), är du välkommen att kontakta oss på gunnel.westlind@utbcentret.se eller 070-576 71 82. (Kostnad: 500 kr.) Båda kurserna ligger i kurspaketet: Yrkesförare persontransporter, buss.

Yrkestrafik 300 poäng
Persontrafik 200 poäng