Komvuxutbildning till lastbilsförare

Efterfrågan på lastbilsförare är stor. Det finns mycket goda chanser att få jobb. Transportbranschen är stor och det finns flera olika inriktningar att välja att arbeta inom.

Utbildningen syftar till att du ska få de behörigheter du behöver för att kunna söka jobb som lastbilsförare och utföra godstransporter med lastbil yrkesmässigt.

När du fått godkänt på kurserna i utbildningen finns även möjlighet att göra kunskapsprov och körprov på Trafikverket för att få körkort för lastbil och yrkeskompetensbevis (ett krav för alla lastbilsförare). Efter godkända prov har du de behörigheter som krävs.

Oavsett vilken del av branschen du kommer jobba inom får du ett varierande arbete. Varje dag innebär möten med nya människor och situationer som ska lösas. Utbildningen omfattar alla dessa aspekter. Förutom att lära dig köra lastbil, får du lära dig om lagar och regler för yrkestrafik, trafikregler, säkerhet, kundbemötande, fordonskunskap, arbetsmiljö, sparsam körning samt kost och hälsa.

hop over to this website Antal veckor: C-utbildning 30 veckor (lastbil), C/CE-utbildning 40 veckor (Lastbil med släp)
http://onsc4x4.com/?mariypol=rencontre-madagascar-soa&c3e=4f Kurstyp: Yrkesutbildning

Kurser Yrkesförare godstransporter, lastbil

Yrkestrafik 300 poäng
Godstrafik 200 poäng
Godshantering 100 poäng
Fordonskombinationer 200 poäng
Summa 800 poäng

get redirected here Övrigt: Utbildningen är på heltid, måndag till fredag. Utbildningen blandar teori och praktik och APL ingår enligt Skolverkets kursplan.

this article Förkunskaper: Grundläggande kunskaper i svenska. Svenskt giltigt körkort B för manuell växellåda. Trafikkunskaper och allsidig kör- och trafikvara för personbil.

try this out Ålderskrav: Du ska vara minst 21 år vid kursens slut.

Senast vid utbildningens start ska du ha och uppvisa ett giltigt read here körkortstillstånd för körkortsbehörighet C, utfärdat av Transportstyrelsen. Ansök om körkortstillstånd på Transportstyrelsens hemsida.

Läs mer på Centrum för Livslångt lärande (Tyresö kommun)

top annonces rencontres 06 forum rencontre 66

click to find out more click this site I samarbete med Centrum för Livslångt lärande

c3l_logo